Kios Pulsa Cara Berkuasa Menarik Pelanggan Dalam Talian! PKS Wajib Baca!

#Cara #Berkuasa #Menarik #Pelanggan #Dalam #Talian #PKS #Wajib #Baca

Menarik pelanggan dalam talian memerlukan pendekatan yang berbeza berbanding di luar talian.

Luar talian boleh bersemuka dan terus menjual kepada pelanggan. Tetapi jika dalam talian anda perlu menggunakan strategi untuk menarik pelanggan melalui maya.

Terdapat pelbagai cara untuk menarik pelanggan dalam talian. Walaupun mengambil sedikit masa untuk mempelajarinya, banyak faedah yang akan anda perolehi.

Mengapa Anda Perlu Menjual Dalam Talian?

Ramai usahawan masih tidak tahu cara menarik pelanggan dalam talian dan kebanyakannya turut berputus asa kerana sukar untuk belajar menggunakan aplikasi tersebut.

Akhirnya Juragan kehilangan peluang untuk mendapat faedah daripada jualan dalam talian. Walaupun penjualan dalam talian boleh menjangkau pangkalan pelanggan yang lebih luas untuk meningkatkan jualan Juragan.

Walaupun lebih mudah untuk menarik pelanggan dalam talian, jika anda mengetahui cara yang berkesan untuk mendapatkan pelanggan.

Ingin tahu betapa berkuasanya? Lihat sahaja dengan cara berikut.

Cara Menarik Pelanggan melalui Dalam Talian

bagaimana untuk menarik pelanggan dalam talian

. Daftar di akaun media sosial popular

Media sosial sangat popular di kalangan anak muda, walaupun tidak semua media sosial digunakan, anda boleh memilih media sosial yang sering digunakan oleh pelanggan Juragan.

Berdasarkan data We Are Social pada tahun 2022, media sosial yang sering digunakan oleh masyarakat Indonesia ialah YouTube, Facebook, Instagram dan Tiktok.

Supaya anda sekurang-kurangnya mempunyai akaun media sosial di platform supaya lebih mudah untuk pelanggan mencari perniagaan/kedai milik Juragan.

. Cipta kandungan & promosi yang menarik

Jika anda telah mencipta media sosial, anda perlu mencipta kandungan yang menarik untuk pelanggan kerana media sosial tidak boleh dipisahkan daripada kandungan yang disampaikan.

Sama seperti menjual di luar talian, anda mencantikkan kedai anda supaya kelihatan menarik kepada pembeli. Begitu juga dengan Dalam Talian, anda perlu mengisi perniagaan media sosial anda dengan kandungan yang mengandungi maklumat mengenai produk/perkhidmatan yang anda tawarkan.

Anda boleh mencipta kandungan yang menjadi sohor kini, lucu, bermaklumat atau promosi yang boleh menarik pelanggan melihat media sosial perniagaan anda atau membuat pembelian!

. Simpan dan kongsi testimoni daripada pelanggan

Dalam cara menarik pelanggan, sudah tentu perlu ada rasa selamat ketika berbelanja di Juragan Store.

Mudah sahaja, anda hanya perlu simpan dan kongsi pengalaman pelanggan membeli-belah di kedai Juragan. Jadi ia memberi rasa selamat dan selesa kepada pembeli baru kerana ada yang sudah membelinya sebelum ini.

Buat pertama kalinya anda boleh meminta pengalaman membeli-belah daripada rakan atau keluarga sebagai permulaan.

. Aktif dan konsisten di media sosial

Konsisten adalah penting apabila berinteraksi dengan pelanggan di media sosial. Juragan perlu menyediakan maklumat dalam talian terkini tentang apa yang berlaku di Kedai Juragan.

Sebagai kemas kini stok barangan/perkhidmatan, promosi, cuti, hingga perubahan waktu operasi, kerana pengguna boleh melihat maklumat mengenai Juragan secara berterusan.

Selain itu, anda juga perlu aktif dalam membalas mesej yang mengandungi soalan, aduan, testimoni dan banyak lagi daripada pelanggan. Ia menjejaskan pertuturan atau ulasan pelanggan ke arah kedai/perniagaan Juragan di media sosial.

. Memberi perkhidmatan yang lengkap

Pelanggan pasti ingin membeli-belah di kedai Juragan jika mereka mempunyai produk/perkhidmatan atau kaedah pembayaran yang lengkap. Kaedah pembayaran yang lengkap kini amat penting terutamanya golongan muda masa kini lebih fasih menggunakan teknologi.

Daripada bersusah payah cari duit tukar atau ambil duit di bank, lebih baik bayar terus guna aplikasi. Juragan boleh anda menyediakan kaedah pembayaran yang lengkap menggunakan Aplikasi BukuWarungsama ada melalui pelbagai bank, QRIS, e-wallet, semuanya boleh!

Anda juga boleh menambah pendapatan dengan menjual perkhidmatan pembayaran untuk pelanggan yang ingin menghantar wang ke pelbagai bank.

Baca Juga: Peluang Perniagaan Ejen Pembayaran

Jadi, kini anda sudah tahu cara menarik pelanggan secara online, jangan lupa juga menggunakan aplikasi BukuWarung yang boleh anda muat turun secara percuma di PlayStore atau klik pada pautan ini!

Cara Berkuasa Menarik Pelanggan Dalam Talian! PKS Wajib Baca!

#Cara #Berkuasa #Menarik #Pelanggan #Dalam #Talian #PKS #Wajib #Baca

Source link